Afsluiting DOV met de Ladies Day.

Op woensdag 20 juni hebben we weer het DOV (Dames Ochtend Voorjaarstoernooi) afgesloten met de Ladies Day.

We startten onze wedstrijden in de eerste week van april vrij koud met een koud noorden wind en wat nattigheid. Tot halverwege het toernooi hielden we dit tamelijk koude weer maar als echte diehards lieten we ons daardoor niet uit het veld slaan.

We hebben elke dinsdag, woensdag en donderdag onze wedstrijden volgens planning kunnen spelen. Het deelnemersveld was dit jaar weer iets geslonken vergeleken bij een jaar eerder. We hadden 68 inschrijvingen (12 minder dan vorig jaar) en 4 poules verdeeld over de 3 dagen. We mochten dit jaar acht nieuwe deelnemers verwelkomen, die enthousiast waren over de organisatie en het speelschema van het DOV.

Woensdag 20 juni stond de Ladies Day met als thema Glitter&Glamour gepland. De animo voor deze afsluitende dag van het DOV was zeer teleurstellend! Slechts 19 dames hadden zich ingeschreven, waardoor de commissie van het DOV en de Ladies Day heeft besloten een andere invulling aan deze dag te geven en het thema los te laten. Er werd getennist van 9.00 tot 10.30 uur, daarna was er koffie met wat lekkers en werd de prijsuitreiking gehouden van het DOV; de lunch verviel dit jaar. Ondanks dit kleine aantal werd het een gezellige dag en kregen de commissieleden veel lof te horen over de aangepaste invulling van deze ochtend.

In de poules A en B op de dinsdag en woensdag waren er duidelijk koplopers terwijl er in de poules C op de woensdag en D op de donderdag flink werd gestreden om de 1e plaats. Bij poule D moest zelfs de onderlinge stand van beide teams het verschil maken wie er uiteindelijk met de prijs naar huis mocht gaan.

Evenals vorig jaar heeft de commissie besloten elk winnend team en de laatst geplaatsten van iedere poule van het DOV een prijs te overhandigen: een cadeaubon te besteden bij Parti.

Natuurlijk konden we ook dit jaar niet zonder Wim van Eeden die vele momenten voor ons klaar stond om onder andere de banen voor ons vast te leggen. Hartelijk dank hiervoor!!

Tot slot  waarderen wij de goede zorgen voor de inwendige mens verzorgd door de Huiskamer en gaat onze dank vooral naar Iris en Christel.

Dit jaar had de commissie ingesteld dat er voor maximaal twee dagen mocht worden ingeschreven. Achteraf is gebleken dat dit geen relevante invloed heeft gehad op het totaal aantal inschrijvingen voor het DOV. Toch heeft de commissie een enquête opgesteld waarin drie vragen zijn opgenomen over het maximaal in te schrijven dagen, of de Ladies Day op een andere dag gehouden moet worden en kunnen belangstellenden nieuwe ideeën aanleveren. Deze enquête is aan alle deelnemers van het DOV toegestuurd.

Afsluitend kunnen we zeggen, dat wij als commissie ons voor de volle 100% hebben ingezet om een geslaagd toernooi en afsluitende Ladies Day neer te zetten.

Wij wensen iedereen een prettige vakantie en zien jullie met nieuwe deelnemers graag volgend jaar terug.

Namens de DOV-commissie

Annemiek Niekerk                   Gea van Ravenstein
Patricia Knegtering                  Poppy van der Veen