Clubinfo

Welkom bij De Hillegomse Tennisclub!

Waar staan wij voor?
HTC is een tennisvereniging die mensen van alle leeftijden bij elkaar brengt om te tennissen in een gezellige sfeer. Iedere speler kan op zijn eigen niveau tennissen. HTC onderscheidt zich van andere verenigingen door haar onafhankelijkheid en eigen identiteit.

Tennis is plezier voor jong en oud. Het is een sport die op verschillende niveaus beoefend wordt. Met 19 buitenbanen heeft HTC nagenoeg nooit een wachtlijst. Op de Hillegomse Tennisclub is het naast recreatief tennissen ook mogelijk competitief te spelen. In het beleid spelen de competitiespelers een belangrijke rol. De competitiespelers kunnen gebruik maken van verschillende faciliteiten.

De jeugd heeft de toekomst
Het hoge competitieniveau heeft aantrekkingskracht op talentvolle jeugd, die dankzij de kwaliteit van het technische beleid en de goede doorstromingsmogelijkheden voor HTC kiezen. De jeugd neemt een belangrijke plaats in bij HTC. Zij zijn tenslotte de toekomst!

Jaarlijks nemen zo’n 250 kinderen deel aan de zomer- en wintertrainingen. Ieder jeugdlid kan in groepsverband trainen, maar krijgt daarnaast ook de gelegenheid voor privétrainingen. Bovendien kan de jeugd deelnemen aan selectietrainingen, die de vereniging financieel ondersteunt.

Van bestuur tot commissie
HTC is een professionele vereniging waarbij een goede organisatie essentieel is om alles in goede banen te leiden. Veel vrijwilligers werken samen in bestuur en commissies om de leden tevreden te stellen en optimale sportieve ontspanning mogelijk te maken. De vereniging  wordt aangestuurd door het Algemeen Bestuur met een gedelegeerde verantwoordelijkheid naar het Dagelijks Bestuur. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit de voorzitter, vice-voorzitter, penningmeester en secretaris.  De overige bestuursleden van het Algemeen Bestuur vertegenwoordigen verschillende commissies die voor de vereniging activiteiten organiseren. Alle bestuurs- en commissieleden zijn op vrijwillige basis actief voor de vereniging. De parkbeheerder is hierop de enige uitzondering.

Klik hier [pagina Bestuur & Commissies] voor informatie.

Van toen naar nu
HTC is opgericht op 7 maart 1955 aan de Marijkestraat in Hillegom en in 1973 verhuisd naar sportpark de Zanderij. Het verenigingsgebouw is in eigendom en de vereniging betaalt erfpacht aan de gemeente.  HTC beschikt over een zorgvuldig aangelegd park met 19 buiten- en 5 binnenbanen. De accommodatie bestaat  uit twee goed ingerichte kantines en een centrale keuken. De kantine is in beheer van een pachter.