KNLTB Finaledag 55+ competitie 2017 district Leiden

De Finaledag van de 55+ competitie is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Al meer dan 17 jaar wordt deze dag op de banen van HTC gehouden. Dit evenement is door de KNLTB, bij name van de heer Frans Romberg, jaren geleden ingesteld, in het kader van de stimulering van het tennissen door ouderen. Als eerbetoon aan de Heer Frans Romberg, heeft de KNLTB in 2015 de “Frans Romberg Cup” ingevoerd, zijnde de officiële wisselbeker voor de 55+ competitie district Leiden. Tevens is deze dag een officiële afsluiting van de 55+ competitie district Leiden. De diverse poulewinnaars in de 1e, 2e en 3e klasse uit de 55+ competitie worden door de KNLTB uitgenodigd om via een ééndaags toernooi te bepalen wie de winnaar is in zijn klasse. Alle genodigden hebben weer met veel enthousiasme op de uitnodiging gereageerd. De winnaar in de 1e klasse wordt districtskampioen. In de competitie en op het toernooi worden uitsluitend herendubbels gespeeld.

Op 31 augustus was het dan zover. KNLTB zorgde voor de uitnodigingen, ballen, prijzen en lunch, HTC bood faciliteiten en de HTC-55+ commissie organiseerde de toernooidag. In tegenstelling tot vorig jaar, waren de banen om 8 uur nog drijfnat en oververzadigd van veel regenwater. Om 9:45 uur waren de banen droog en bespeelbaar, maar om 10:00 uur, tijdens het welkomstwoord door Gert van Eijk, begon het wederom te regenen. Wat is wijsheid in zo’n geval?

Op basis van “Buien Radar”, gaven we de weergoden een nieuwe kans, maar helaas bleven ze ons pesten en we besloten om de eerste 15 wedstrijden vanaf 10:30 uur binnen te spelen. Uiteindelijk brak de zon door en mede door de inspanningen van ons eigen “Dweilorkest” o.l.v. Gert, waren de buitenbanen om 12:45 uur bespeelbaar. De overige 21 wedstrijden werden in de zon gespeeld!

Weliswaar blij met de uitwijkmogelijkheid om op 5-binnenbanen te spelen, is zo’n wijziging organisatorisch niet leuk. Het wedstrijdschema klopt niet meer en de starttijden waren ook anders dan gepland. Ook tijdens de lunch was het voor sommigen improviseren, omdat ze bv. 2 wedstrijden achter elkaar moesten spelen en geen tijd hadden om te eten. Gelukkig kon Christel de soep en de kroketjes warm houden en uiteindelijk hadden we allemaal van een smakelijke lunch genoten. Wat het meeste opviel op deze dag was, dat niemand boos of humeurig is geworden door andere starttijden, langere wachttijden, binnen/buiten spelen, soms 2 wedstrijden na elkaar spelen etc. Alle deelnemers waren positief gestemd en dáárom is het, ondanks de hindernissen, weer een ouderwetse “Finaledag” geworden: Sportief en Gezellig!

Om 16:20 uur was de uitslag bekend en onder het genot van een hapje en een drankje werden door Gert v. Eijk op een vlotte en vrolijke manier de prijswinnaars bekendgemaakt.

De eerste en tweede prijs in elke klasse bestond uit een KNLTB plaquette van glas als herinnering aan de finaledag 2017. De derde prijs in elke klasse bestond uit 4 blikken KNLTB-tennisballen, te verdelen over de ploeggenoten.

De winnaars staan in onderstaande tabel vermeld.

Klasse

Plaats

Ploeg

HD 1e Klas

1e

htc-1

 

2e

htc-2

HD 2e Klas

1e

OLTC-1

 

2e

LEIMUIDEN-1

HD 3e Klas

1e

RIJNKANTERS-5

 

2e

NIEUWE SLOOT-5

Captain Joop Konneman mocht namens HTC-1 de “Frans Romberg Cup” voor 2017 in ontvangst nemen en HTC-1 werd hiermee (voor de 2e keer in 3 jaar) de 55+ kampioen van District Leiden. Joop beloofde als “goed huisvader” voor de Cup te zorgen en hem vóór Kerstmis 2017 weer in te leveren bij de organisatie, zodat de inscriptie op de bokaal gemaakt kan worden. Verder bedankte Gert nogmaals alle deelnemers voor hun komst, de “Huiskamer van HTC” voor de goede catering, fotografe Ellie Stroombergen voor de vele foto’s en Cees Hoogkamer, die dit jaar als mede-gastheer en assistent zijn bijdrage had geleverd. In goede stemming is men om ca. 17:00 uur vertrokken met als afscheidsgroet “bedankt en tot volgend jaar”. Voor foto’s klik op deze link.