’t Tussendoortje 2018

Voor de 9e maal in successie is het 55+ herendubbel-tennistoernooi, het zogeheten “Tussendoortje”, succesvol verlopen. Dit toernooi wordt altijd gespeeld, verspreid over twee middagen. Deze keer op donderdag 27 december en donderdag 3 januari, van 13:00 – 16:00 uur.  

’t Tussendoortje is een invitatie-toernooi voor 40 deelnemers die per middag 3 keer een wedstrijd spelen van 30 minuten volgens het principe ‘half uur op, half uur af’, verdeeld over 5 banen.

Tijdens de voorbereiding van het toernooi realiseerden we ons dat we het voor de 9e keer organiseerden.

Nog geen tijd om terug te kijken. Wel moesten we erkennen dat er heel wat heren-55-plussers niet meer beschikbaar waren om aan het toernooi deel te nemen. Deels door blessures, ziekte, vakanties of wegens het stoppen met tennissen. Die trend was de laatste jaren al merkbaar maar altijd waren er nog genoeg inschrijvingen. Nu kwamen we spelers te kort. We hebben van de nood een deugd gemaakt en een 5-tal dames uitgenodigd om mee te doen. Het zou een echt 55+-gezelligheidstoernooi worden!

Op beide dagen waren, zoals gebruikelijk, de halve uurtjes ‘op’ sportief, en de half uurtjes ‘af’ gezellig!

De partijen verliepen vlekkeloos op tijd en om 16:00 uur begon de derde helft en onder het genot van een drankje of meer, kon de eindstand worden opgemaakt. Zoals alle jaren beklom Ger Wessels het spreekgestoelte. Hij memoreerde dat ’t Tussendoortje een sportief gezelligheids-toernooi was en dat we voor het eerst een aantal dames gevraagd hadden om mee te doen. Zich tot het publiek wendend, vroeg hij of het gezellig was gevonden en of we daarmee door moesten gaan? Onder luid gejuich en applaus werd aangegeven dat dit de nieuwe trend moet worden in de komende jaren. Ger bedankte allen om hun sportieve bijdrage. Vervolgens bedankte hij de sponsoren voor de beschikbaar gestelde prijzen zowel voor het toernooi als voor de tombola.

Donderdag vrije inloop-tennisuurtjes begonnen en vormden de basis voor de eerste Tussendoortjes. Ook zijn bijdrage aan de langdurige tombola-prijzenregen, via de klerenkast van Jesse Huta Galung, heeft velen plezier verschaft. Daarom dank en hulde aan Nico namens “het bestuur van ’t Tussendoortje” en nodigde hem en z’n vrouw Wil uit, om deel te nemen aan het etentje na afloop.
Hierna brak Ruud Bakker in, in de speech van Ger. Hij wilde namens de diverse tennismaatjes Nico bedanken voor alles, haalde lachwekkende anekdotes op, met Nico als middelpunt. Tot slot ontving hij uit de handen van Ruud, namens zijn naaste tennismaatjes, nog enkele vloeibare lekkernijen. Hierbij werd hij onder luid gezang van het “HTC-Huiskamerkoor” begeleid met de hartverwarmende tekst “Nico bedankt, Nico bedankt, Nico Nico Nico bedankt. Hierna was het tijd voor de tombola.

Iedereen was gespannen want er waren prachtige prijzen te winnen. Flessen wijn van Ruud Warmerdam, namens Wijnwinkel&Zo, consumptiebonnen beschikbaar gesteld door Christel en Fons, de mooie tennisshirts, die Jesse Huta Galung had gedoneerd op voorspraak van Nico Vreeswijk, 10 zakjes Tête-à-Tête narcissenbollen van Kwekerij Rutgrink en de flessen wijn en 2 bijzondere Ginkgo-boompjes beschikbaar gesteld door Wim Granneman, die wegens verhuizing, zijn diverse collecties in de verkoop doet. De moeite waard om contact met hem op te nemen.

Iris, zoals elk jaar de koningin van de tombola, hanteerde de lootjesschaal met verve en toverde steeds een nieuw naam tevoorschijn. Vele prijzen, vele winnaars!

Na dit spektakel kondigde Ger aan dat we om 18:00 uur aan tafel konden gaan om net als vorig jaar te genieten van een heerlijk saté-buffet. Maar alvorens af te sluiten werden de vrijwilligers Joop Wessels en Henk van Warmerdam hartelijk bedankt voor hun belangeloze, maar belangrijke bijdrage en Iris werd beloond met een heerlijke fles wijn, voor haar jarenlange lootjestrekken. Ovationeel applaus!

De wedstrijdleiding,

Ger Wessels en Gerard Berendse