Verslag van de finaledag 55+ competitie 2018 district Leiden

De weergoden waren ons gunstig gezind. Het was een week lang regenachtig weer geweest, maar wij werden getrakteerd op een heerlijke nazomerse dag zonder afzeggingen. En daarom was het weer een genoegen om de Finaledag 2018 te organiseren.

De Finaledag van de 55+ competitie is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Al meer dan 25 jaar wordt deze dag op de banen van HTC gehouden. Dit evenement is door de KNLTB, bij name van de heer Frans Romberg, jaren geleden ingesteld, in het kader van de stimulering van het tennissen door ouderen. Als eerbetoon aan de Heer Frans Romberg, heeft de KNLTB in 2015 de “Frans Romberg Cup” ingevoerd, zijnde de officiële wisselbeker voor de 55+ competitie district Leiden. Tevens is deze dag een officiële afsluiting van de 55+ competitie district Leiden. De diverse poulewinnaars in de 1e, 2e en 3e klasse uit de 55+ competitie worden door de KNLTB uitgenodigd om via een ééndaags toernooi te bepalen wie de winnaar is in zijn klasse. Alle genodigden hebben weer met veel enthousiasme op de uitnodiging gereageerd. In de competitie en op het toernooi worden uitsluitend herendubbels gespeeld. Een ploeg bestaat uit twee teams van elk 2 spelers. Om de eindstand te bepalen worden de resultaten van de bij elkaar horende teams opgeteld. Er doen 12 ploegen aan het toernooi mee. De winnaar in de 1e klasse wordt districtskampioen.

Op 30 augustus was het dan zover. KNLTB zorgde voor de uitnodigingen, ballen, prijzen en lunch, HTC bood faciliteiten en de HTC-55+ commissie organiseerde de toernooidag

Vanaf 9:30 druppelde de deelnemers binnen en onder het genot van een kop koffie werd de kennismaking met de tegenstanders en medestanders hernieuwd. De speelschema’s hingen aan de muur met aangegeven wie op welke tijd en op welke baan moest spelen. Makkelijk zat. De organisatie had een rustige dag!
Nadat Gert van Eijk de deelnemers welkom had geheten en de spelregels, betreffende tennistijden en lunch, voor alle duidelijkheid nog een keer had voorgelezen, startten we om 10:00 uur met de eerste wedstrijden. In totaal zijn er 36 partijen gespeeld.

Christel had, zoals altijd, voor een smakelijke lunch gezorgd. Vanwege het strakke tijdschema werd er in twee ploegen vanaf 12:15 uur geluncht. Zoals gepland eindigden de laatste wedstrijden precies om 16:00 uur. Na het invullen van de laatste uitslagen werden de resultaten van de Teams-A en Teams-B bij elkaar opgeteld. Spanning alom!

Om 16:20 uur was de uitslag bekend en onder het genot van een hapje en een drankje werden door Gert v. Eijk op een vlotte en vrolijke manier de prijswinnaars bekendgemaakt.

De eerste en tweede prijs in elke klasse bestond uit een KNLTB-plaquette van glas als herinnering aan de finaledag 2018. De derde prijs in elke klasse bestond uit 4 blikken KNLTB-tennisballen, te verdelen over de ploeggenoten.

De winnaars van 2018 staan in onderstaande tabel vermeld.

 

 

Captain Jan van Winsen mocht namens Overbos-1 de “Frans Romberg Cup” voor 2018 in ontvangst nemen en Overbos-1 werd hiermee (voor de 2e keer in 4 jaar) de 55+ kampioen van District Leiden.

Klasse

pos

Ploeg

1e Klas

 1

OVERBOS-1

 

 2

NIEUWE SLOOT-1

2e Klas

 1

BOTESA-1

 

 2

OVERBOS-2

3e Klas

 1

LEIMUIDEN-2

 

 2

SASSENHEIM-2

Jan beloofde als “goed huisvader” voor de Cup te zorgen en hem vóór Kerstmis 2018 weer in te leveren bij de organisatie, zodat de inscriptie op de bokaal gemaakt kan worden. Verder bedankte Gert nogmaals alle deelnemers voor hun komst, de “Huiskamer van HTC” voor de goede catering, en de KNLTB voor lunch en alle prijzen. In goede stemming is men om ca. 17:00 uur vertrok-ken met als afscheids-groet “bedankt en tot volgend jaar”.