Verslag van het “Nachtegaal 55+ Clubkampioenschap voor Dubbels 2017

De 55+ commissie blikt tevreden terug op het “Nachtegaal 55+ kampioenschap 2017 voor Dubbels”, dat werd gehouden op 23 t/m 25 augustus. Goed tennisweer, 58 sportieve en gezellige deelnemers (34 heren en 24 dames) en een kloppende organisatie waren de basis voor een gezellig en sportief toernooi. Ook dit jaar nam het aantal deelnemende dames toe en werd weer het speelsterkte-systeem “Sterk/ Tamelijk Sterk/ Minder Sterk” gehanteerd. De ervaring heeft geleerd dat, over het algemeen, dit systeem tot een evenwichtiger categorie- en poule-indeling leidt. De wedstrijden waren zoveel mogelijk op de middaguren gepland waardoor het op het terras regelmatig gezellig en vooral op vrijdag zelfs druk was. In bijna alle categorieën deden de deelnemers niet veel voor elkaar onder waardoor bij menig duel felle maar sportieve strijd werd geleverd. Door het volle schema in de categorie “HD Tamelijk Sterk” kon er geen kruisfinale gespeeld worden tussen de twee poule-winnaars met gelijk aantal punten, maar werd het team met het beste Set-saldo/Game-saldo als winnaar uitgeroepen (Zie uitslagentabel). Grappig/sportief aspect was, dat een dag later de twee teams, buiten het toernooi om, de kruisfinale speelden en dat de uitslag andersom was!! Vrij snel na de laatste wedstrijd kon tot de prijsuitreiking worden overgegaan. Zoals gebruikelijk hield Gert weer een duidelijke en geestige speech deelde Wim de prijzen uit. Alle 1e prijswinnaars werden met een heerlijke fles wijn beloond en alle 2e plaatsen kregen een mooi bos zonnebloemen namens Kwekerij Rutgerink. En passant vertelde Gert, dat ondanks de lage inschrijfprijs de commissie kans gezien heeft om een nieuwe wedstrijdbel met inscriptie, aan te schaffen en deze wedstrijdbel namens de deelnemers van het “Nachtegaal Clubkampioenschap 55+” aan de club te schenken. De vorige scheepsbel is niet meer beschikbaar en wordt dus van af heden, bij de toss-avonden en andere evenementen vervangen door deze nieuwe 55+ bel.

Categorie

Plaats

Naam

DD Sterk

1

2

Ellen van Dijk + Thea Nederpelt

Annelies Borst + Conny Rooseman

DD Tamelijk Sterk A

1

2

Diny de Jong + Marion Lommerse

Elma Arentshorst + Lia de Kuiper

DD Tamelijk Sterk B

1

2

Patricia Knegtering + Maaike Schouten

Mieke Nederpelt + Marge Violet

HD Sterk

1

2

Ron de Jong + Joop Konneman

Wim van Eeden + Aeito Endema

HD Tamelijk Sterk

1

2

Cees Berg + Gerard Biezeman

Wim Granneman + Henk Visser

HD Iets Minder Sterk

1

2

Ron Stokman + Dolf Weijers

Robert ’t Jong + Herre Mostert heel close

Tot slot wilde mevrouw Yvonne Heerings van “Restaurant De Nachtegaal” mede namens de heer Addie Wormgoor, nog even het woord voeren. Zij refereerde aan de belofte van vorig jaar om ook in 2017 van zich te laten horen. Welnu, na een groot deel van de middag op het park vertoefd te hebben, vertelde ze dat ze met veel plezier aan de als 3e geëindigde, in elke categorie, de volgende prijzen wilde uitdelen. Deze prijs was voor alle deelnemers een enorme verrassing! In de DD Tamelijk Sterk B: Edith Pollé + Gerrie Weijens elk een bon voor een High Tea voor twee.

In de DD Tamelijk Sterk A: Coby v. Houten + Marichou vd Ploeg elk een bon voor een 3 gangen diner voor twee.

In de DD Sterk: Cisca Hoogkamer + Joke Kuijpers elk een bon voor een diner á la carte voor twee.

In de HD Iets Minder Sterk: Jan Heemskerk + Piet van Steijn elk een bon voor een High Tea voor twee.

In de HD Tamelijk Sterk: Ben Arxhoek + Rolf v.d. Mark elk een bon voor een 3 gangen diner voor twee.

In de HD Sterk: Cisca Hoogkamer + Joke Kuijpers elk een bon voor een diner á la carte voor twee.

Onder groot applaus beloofde Yvonne namens de Nachtegaal volgend jaar weer een aantal prijzen ter beschikking te stellen, maar dat ze nog niet wist hoe ze dan de prijzen zou verdelen……. Kortom… doet U weer mee volgend jaar?