Voorjaarscompetitie jeugd 2019

Voorjaarscompetitie 2019.
Inschrijven voor 31 december 2018!

Voor alle jeugd, lid van de Hillegomse Tennisclub, is het mogelijk om in het voor- en najaar mee te spelen in een competitie van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). Competitie spelen voor de jeugd wordt aangeduid met kleuren. Voor de indeling is het geboortejaar bepalend. De niveaus zijn als volgt:

  • Rood: Leeftijd 6 t/m 9 jaar. Spelen op een mini-veld met rode ballen; 
  • Oranje: Leeftijd 8 t/m 11 jaar. Spelen op een driekwart-veld met oranje ballen;
  • Groen: Leeftijd 10 t/m 12 jaar. Spelen op het hele veld met groene ballen;
  • Geel: Leeftijd 11 t/m 17 jaar. Spelen op het hele veld met gele ballen.

Alle competities worden op zondag gespeeld.

Competitie spelen is leuk! Competitie spelen doe je in teamverband, net als bij hockey en voetbal. Je gaat op pad met andere jongens en meisjes. Je speelt afwisselend thuis in Hillegom of bij andere verenigingen in de regio. Het is gezellig en je leert ‘echt’ tennissen. Teams worden ingedeeld door de trainers van HTC in overleg met de commissie. Van HTC krijgen alle competitiespelers competitiekleding (een shirt bijvoorbeeld) en er kan met interessante korting competitiekleding gekocht worden. Na afloop van de competitie krijgen alle teams een traktatie van de vereniging. Ook wordt er aan het einde van de voorjaarscompetitie een competitie-uitje georganiseerd voor alle deelnemers. Wat we dan gaan doen is ieder jaar weer een verrassing!

Hoe weet je waarvoor je moet inschrijven? Speel je met rode ballen, dan schrijf je je in voor Rood, speel je met oranje ballen, voor Oranje, etc. Iedereen tot en met 17 jaar is junior en kan zich via onderstaand formulier opgeven voor de jeugdcompetitie. Sommige jeugdspelers jonger dan 18 jaar worden wel eens ingedeeld bij de senioren competitie. Dit gebeurt altijd in onderling overleg met de trainers, technische commissie, ouders en speler zelf. Het heeft echter geen zin je rechtstreeks op de te geven voor de senioren competitie.

Speeldata 2019
Voor groen en geel zijn de speeldata: zondag 7, 14, 22 april, 12, 19, 26 mei en 2 juni 2019.
Inhaaldagen: 28 april, 5 en 30 mei, 10 juni.
Meestal aanvang rond 09.00 uur.

Voor rood en oranje: zondag 31 maart, 7, 14, 22 april, 19 en 26 mei, 2 en 10 juni.
Meestal aanvang rond 09.00 uur.

Wat zijn de kosten? Deelname aan de competitie is niet geheel gratis. Wij vragen en kleine bijdrage, die afhankelijk is van het bedrag dat wij als club aan de KNLTB moeten betalen. Dit bedrag varieert per competitie (groen/geel of rood/oranje) en ligt tussen de 4 en 10 euro per persoon.

En de ouders? Ook de ouders zijn heel belangrijk. Kinderen vinden het geweldig als ouders komen aanmoedigen. Ook de vereniging kan niet zonder hen. De ouders kunnen ons helpen door bijvoorbeeld een team te begeleiden of voor het vervoer van de kids. Voor overige informatie over rood/oranje/groen klik hier of stuur ons een mailtje. 

Categorie:

Aanvullende informatie:

Captcha:
captcha